Welcome to Kosmos Zine
 Καλωσήλθατε αρχική | βιβλιοθήκη | θέματα | αρχείο | βιβλιοκριτική | επικοινωνία  

Περιεχόμενα
 home
 Αρχείο Άρθρων
 search
 Θεματικές Ενότητες
 Αναζήτηση
 read
 Φωτοθήκη
 Βιβλιοπαρουσίαση
 Online Βιβλιοθήκη
 stats
 Δημοσκοπήσεις
 Τα δημοφιλέστερα

Συνδεθείτε!!!
Σχολή Κοσμικής Συνείδησης
Σχολή εσωτερικής φιλοσοφίας και ανάπτυξης.

iamvlichos.gr
Κατάλογος και δικτυακό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων: "Ιάμβλιχος".

archive.gr
Αρχείο μελετών για τον Πολιτισμό...και άλλα!

Esoterica
Religious Studies

Gallery Νέα Συλλογή

Ο Ερημίτης

Alchemical Tarot
Ο ΕρημίτηςΗ Σελήνη τώρα!

Ταξίδια στον ήχο

Σχολή Κοσμικής Συνείδησης - Γιορτή του Χειμερινού Ηλιοστάσιου

Σχολή Κοσμικής Συνείδησης - Γιορτή του Θερινού Ηλιοστάσιου

Εκδόσεις Ιάμβλιχος
Εκδήλωση για τον Κ. Γκ. Γιουνγκ

  

A - Ανεξήγητο, τεύχος Απριλίου 2005

e-zine.gr – reviews

περιοδικό Ανεξήγητο, τεύχος Απριλίου 2005


Ο τομέας της εναλλακτικήs θεραπευτικής τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα γνωρίζει σημαντική άνθηση, καθώς αυξάνονται όλο και περισσότερο οι άνθρωποι που αποφασίζουν να εμπιστευτούν την υγεία τους στις ολιστικές μεθόδους θεραπείας. Αυτό από μόνο του αποτελεί φυσικά μια πολύ ουσιαστική εξέλιξη, διότι βλέπουμε μια μετατόπιση της συνειδητότητας από το απόλυτα γραμμικό και κατεστημένο προς μια πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων της ύπαρξής μας. Και όπως οι περισσότεροι θα γνωρίζουμε, αιχμή του δόρατος σε αυτή την εξέλιξη υπήρξε η ανάπτυξη της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, μιας θεραπευτικής μεθόδου που στην Ελλάδα έχει γερές ρίζες εξαιτίας κυρίως δύο λόγων: πρώτον, διότι είναι από τις πρώτες που στη χώρα μας βρήκε γόνιμο έδαφος και εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες και, δεύτερον, διότι έχουμε την τιμή ο κυριότερος εν ζωή εκπρόσωπός της διεθνώς να είναι Έλληνας. Φυσικά, αναφερόμαστε στον κ. Γεώργιο Βυθούλκα, ο οποίος έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ανάπτυξη της ομοιοπαθητικής επιστήμης και μάλιστα η συμβολή του έχει πλέον παγκόσμια τιμητική αναγνώριση.

Τώρα, ποιος είναι ο λόγος που σε αυτό το τεύχος κάνουμε ειδική μνεία στην Ομοιοπαθητική και στον κ. Βυθούλκα; Διότι εδώ και λίγο καιρό autos και η ομάδα των συνεργατών του κατάφεραν να προχωρήσουν ακόμη ένα βήμα. Μετά από τις δικές τους προσπάθειες, η Ομοιοπαθητική μπαίνει στο Πανεπιστήμιο. Είναι μια εξέλιξη που ανοίγει διάπλατα τους δρόμους για μια ακόμη ευρύτερη αποδοχή των Θεραπευτικών μεθόδων που η πλειονότητα των εκπροσώπων της κλασικής Ιατρικής απορρίπτει μετά βδελυγμίαs. ΄Ηρθαμε σ' επαφή και μιλήσαμε με έναν από τους βασικούς συνεργάτες του κ. Βυθούλκα, τον κ. Κωνσταντίνο Τσιτινίδη, α οποίος είναι ομοιοπαθητικός ιατρός, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και ταυτόχρονα ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο λόγος του σαφής και διαφωτιστικός, μας έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που ξεκίνησε από τη φετινή χρονιά και ταυτόχρονα μας μίλησε για τα διεθνή τεκταινόμενα στο χώρο αυτό, καθώς και για τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από όλες αυτές τις εξελίξεις, τον Γεώργιο Βυθούλκα. Μια συνέντευξη που πραγματικά αξίζει να διαβάσετε.

Αλλά μια και αναφερθήκαμε στις προσπάθειες, επιστημονικής αποδοχής των εναλλακτικών θεραπειών, Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι διεθνείς έρευνες περί των ενεργειακών κέντρων και πεδίων του ανθρώπου έχουν εξελιχθεί πολύ περισσότερο. Στο άρθρο Τσάκρα και Κουνταλίνι από την εσωτερική παράδοση στην πειραματική απόδειξη, διαπιστώνουμε ότι όχι απλώς μια μερίδα επιστημόνων ερευνά αλλά και αποδεικνύει πειραματικά την ύπαρξη και λειτουργία τους στον άνθρωπο, διεισδύοντας στους τρόπουs που λειτουργούν και επηρεάζουν τη ζωή μας.

Δευ ξέρουμε πόσοι γνωρίζετε τι είναι τα Ηλεκτρονικά Φωνητικά Φαινόμενα (EVP), πάντως η πρόσφατη προβολή της ταινίας White Noise, επανέφερε το ξεχασμένο θέμα της θεωρίας που υποστηρίζει ότι είναι δυνατή η επικοινωνία με τους άλλους κόσμους μέσω ηλεκτρονικών μέσων, και έτσι αδράξαμε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε τις σχετικές έρευνες που καλύπτουν σχεδόν έναν ολόκληρο αιώνα.

Η Άνοιξη σχετιζόταν από τις πανάρχαιες εποχές με μυστηριακές γιορτές και μαγικά δρώμενα, ενώ μέχρι σήμερα συναντάμε μεταλλαγμένα απομεινάρια τους Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί η Νύχτα των Μαγισσών στην Πράγα, θέμα που μας οδήγησε ν' αναζητήσουμε τι μυστικά κρύβει η περίφημη Βαλπουργία Νύχτα, αλλά και να στραφούμε στο φωτεινό παρελθόν μας, βαδίζοντας στα χνάρια που άφησαν οι Αρχαίες Μάγισσες στον τόπο μας. Και βέβαια, μιλώνταs για μαγεία, κρίναμε πως ήταν σκόπιμο να αφιερώσουμε μερικές σελίδες σ' εκείνα τα «κολασμένα» βιβλία που κατά καιρούς εμφανίστηκαν και συνδέθηκαν αναπόσπαστα με τις μαύρες μαγικές τελετές, τα περιβόητα Γκριμουάρ, τις χειρόγραφες φυλακές των δαιμόνων.

Η επίδραση του αρχαιοελληνικού στον ρωμαϊκό πολιτισμό όχι απλώς είναι επισήμως αποδεκτή, μα είναι και αυταπόδεικτη. Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η υιοθέτηση των ολύμπιων θεών στο ρωμαϊκό πάνθεο. Κι όμως στη Ρώμη υπήρξαν κάποιες θεότητες που δεν είχαν σχέση με τις ελληνικές, και ίσως η πιο σημαντική από αυτές να ήταν ο Ιανός, ο περίφημος διπρόσωπος θεός. Μια θεότητα που αξίζει να γνωρίσουμε καλύτερα, καθώς η σημερινή άγνοια πολλές φορές την ταυτίζει με τη διπλοπροσωπία, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένας φύλακας, ήταν εκείνος που προστάτευε και άνοιγε τις πύλες σε όλα τα επίπεδα.

Και στις εποχές που ζούμε σήμερα, με την παγκόσμια θρησκειο-ιδεολογική κρίση, ίσως έχουμε ανάγκη από τα άνοιγμα κάποιων πυλών που θα μας οδηγήσουν στα επόμενα εξελικτικά μας βήματα, βήματα που οφείλουμε να προσδιορίσουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας, πόσο μάλλον στον θρησκευτικό, που αποτελεί ουσιαστικό πνευματικό στήριγμα για τους περισσότερους από εμάς. Ατενίζοντας, λοιπόν, πέρα από την επώδυνη μεταβατική περίοδο του παρόντος, μπορούμε να οραματιστούμε και ταυτόχρονα να διερωτηθούμε, ποιος είναι ο θεός του 21ου αιώνα;

Κατά καιρούς αναφερόμαστε στα μυστικά προγράμματα και τις συνομωσιολογικές διαθέσεις των Η.Π.Α., αλλά ας έχουμε στο νου μας ότι δε διατηρούν την αποκλειστικότητα. Δημοσιεύτηκαν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι και η Ρωσία έχει φροντίσει να διαθέτει τις μυστικές υπόγειες βάσεις της, των οποίων η σκοπιμότητα φυσικά παραμένει αδιευκρίνιστη. Στην οροσειρά των Ουραλίων, είναι το όρος Γιαμαντάου, η ρωσική περιοχή 51;

Τέλος ο σουρεαλιστικός τίτλος, ο Μεθυσμένος, το Πορτοφόλι και το Φανάρι, παραπέμπει σε μια εκ των βαθέων διείσδυση στη σχέση μεταξύ ανθρώπινης αντιληπτικότητας, διαστήματος και όλων εκείνων των φαινομένων που αποκαλούμε ανεξήγητα, από τους εξωγήινους και τα UFO έως και τα παράδοξα του χώρου και του χρόνου...

Καλή Ανάγνωση!
Από τη σύνταξη

Προστέθηκε April 11th 2005
Σχολιαστής admin
Βαθμολογία
Αιτήσεις: 2723
Γλώσσα: greek

  

[ Επιστροφή στον Κατάλογο των Βιβλιοπαρουσιάσεων | Αποστολή σχολίου ]

Οι δημοσιεύσεις και τα σχόλια ανήκουν στους συγγραφείς τους. Όλα τα υπόλοιπα © 2008 e-zine.gr
Web site engine\'s code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Εμφάνιση Σελίδας σε: 0.189 Δευτερόλεπτα