Welcome to Kosmos Zine
 Καλωσήλθατε αρχική | βιβλιοθήκη | θέματα | αρχείο | βιβλιοκριτική | επικοινωνία  

Περιεχόμενα
 home
 Αρχείο Άρθρων
 search
 Θεματικές Ενότητες
 Αναζήτηση
 read
 Φωτοθήκη
 Βιβλιοπαρουσίαση
 Online Βιβλιοθήκη
 stats
 Δημοσκοπήσεις
 Τα δημοφιλέστερα

Συνδεθείτε!!!
Σχολή Κοσμικής Συνείδησης
Σχολή εσωτερικής φιλοσοφίας και ανάπτυξης.

iamvlichos.gr
Κατάλογος και δικτυακό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων: "Ιάμβλιχος".

archive.gr
Αρχείο μελετών για τον Πολιτισμό...και άλλα!

Esoterica
Religious Studies

Gallery Νέα Συλλογή

Ο Ερημίτης

Alchemical Tarot
Ο ΕρημίτηςΗ Σελήνη τώρα!

Ταξίδια στον ήχο

Σχολή Κοσμικής Συνείδησης - Γιορτή του Χειμερινού Ηλιοστάσιου

Σχολή Κοσμικής Συνείδησης - Γιορτή του Θερινού Ηλιοστάσιου

Εκδόσεις Ιάμβλιχος
Εκδήλωση για τον Κ. Γκ. Γιουνγκ

  
Το Μπλε Φως Επηρεάζει το Εσωτερικό μας Ρολόι
Δημοσιεύθηκε: 05 Friday December @ GTB Standard Time
Θεματική Ενότητα: Εναλλακτική Ιατρική
Εναλλακτική ΙατρικήΕρευνητές από το BWH (Brigham and Women's Hospital) της Βοστόνης και από το Ιατρικό Κολλέγιο Τζέφερσον (Jefferson) του πανεπιστημίου Τόμας Τζέφερσον (Thomaς Jefferson) στη Φιλαδέλφεια, ανακάλυψαν ότι το βιολογικό ρολόι του σώματός μας είναι πολύ πιο ευαίσθητο στο μπλε φως σε σχέση με πράσινο φως που κυρίως χρησιμοποιούμε για να βλέπουμε.

Η ανακάλυψη φαίνεται να αποδεικνύει κάτι που οι επιστήμονες υποπτεύονταν εδώ και μια δεκαετία: ότι υπάρχει ένα δεύτερο φωτοδεκτικό σύστημα στο σώμα μας, πέραν των οφθαλμών, το οποίο καθοδηγεί το εσωτερικό ρολόι του σώματός μας, ρυθμίζοντας θέματα που σχετίζονται με τον ύπνο αλλά και άλλες λειτουργίες σωματικές αλλά και συμπεριφοράς.

Όπως δήλωσε για την ανακάλυψη ο Δρ Γεώργιος Βρέναρντ (George Brainard), καθηγητής νευρολογίας στο Ιατρικό Κολλέγιο Τζέφερσον: «Αυτή η ανακάλυψη θα έχει άμεση επίδραση στη θεραπεία με τη βοήθεια του φωτός της κατάθλιψης που εμφανίζεται τους χειμερινούς μήνες αλλά και των διαταραχών των βιορυθμών. Κατασκευάστριες εταιρίες εξοπλισμού κατάλληλου για θεραπεία με φως κατασκευάζουν ήδη πρωτότυπα στα οποία η παρουσία του μπλε φωτός είναι ενισχυμένη. Μακροπρόθεσμα πιστεύουμε ότι η ανακάλυψη θα αλλάξει τα δεδομένα σε ότι αφορά στον τεχνητό φωτισμό είτε αυτός χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς είτε σε χώρους εργασίας, νοσοκομεία ή σπίτια. Ωστόσο μια γενικότερη αλλαγή στον τρόπο που φωτίζονται τα κτίρια, από αρχιτεκτονική οπτική, ίσως χρειαστεί χρόνια αλλά η βάση έχει μπει».

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που αξίζει να τονιστεί είναι, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι το φυσικό φως της ημέρας, το μπλε του ουρανού, είναι ιδιαίτερα λούσιο σε αποχρώσεις του μπλε. Ο Βρέναρντ και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν, εκτός των άλλων, ότι το μπλε χρώμα είναι το πλέον αποτελεσματικό για τον έλεγχο παραγωγής της μελατονίνης, μιας ουσίας η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των βιορυθμών του σώματός μας.

Για τις ανάγκες του πειράματός τους οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεκαέξι εθελοντές και διαπίστωσαν ότι το μπλε φως ήταν δύο φορές πιο αποτελεσματικό από το πράσινο στη ρύθμιση του εσωτερικού μας βιολογικού ρολογιού. Μια ακόμη πιθανή χρήση της ανακάλυψης θα είναι η χρησιμοποίηση του μπλε φωτός έτσι ώστε να λυθούν τα προβλήμτα αϋπνίας που αντιμετωπίζουν οι αστροναύτες στα διαστημικά ταξίδια.


 
Σχετικοί Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Εναλλακτική Ιατρική
· ΄Αρθρα από Admin


Δημοφιλέστερo άρθρο για την Εναλλακτική Ιατρική:
Μπαχαρικά & Θεραπευτική Χρήση


Κατάταξη του άρθρου
Μέση Βαθμολογία: 4.75
Αριθμός Ψήφων: 16


Ψηφίστε το άρθρο:

Εξαιρετική
Πολύ Καλή
Καλή
Συνήθης
Κακή


Επιλογές

 Εκτύπωση Aρχικής σελίδας Εκτύπωση Aρχικής σελίδας


Δεν υπάρχουν σχόλια
Οι δημοσιεύσεις και τα σχόλια ανήκουν στους συγγραφείς τους. Όλα τα υπόλοιπα © 2008 e-zine.gr
Web site engine\'s code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Εμφάνιση Σελίδας σε: 0.071 Δευτερόλεπτα