Welcome to Kosmos Zine
 Καλωσήλθατε αρχική | βιβλιοθήκη | θέματα | αρχείο | βιβλιοκριτική | επικοινωνία  

Περιεχόμενα
 home
 Αρχείο Άρθρων
 search
 Θεματικές Ενότητες
 Αναζήτηση
 read
 Φωτοθήκη
 Βιβλιοπαρουσίαση
 Online Βιβλιοθήκη
 stats
 Δημοσκοπήσεις
 Τα δημοφιλέστερα

Συνδεθείτε!!!
Σχολή Κοσμικής Συνείδησης
Σχολή εσωτερικής φιλοσοφίας και ανάπτυξης.

iamvlichos.gr
Κατάλογος και δικτυακό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων: "Ιάμβλιχος".

archive.gr
Αρχείο μελετών για τον Πολιτισμό...και άλλα!

Esoterica
Religious Studies

Gallery Νέα Συλλογή

Ο Ερημίτης

Alchemical Tarot
Ο ΕρημίτηςΗ Σελήνη τώρα!

Ταξίδια στον ήχο

Σχολή Κοσμικής Συνείδησης - Γιορτή του Χειμερινού Ηλιοστάσιου

Σχολή Κοσμικής Συνείδησης - Γιορτή του Θερινού Ηλιοστάσιου

Εκδόσεις Ιάμβλιχος
Εκδήλωση για τον Κ. Γκ. Γιουνγκ

  
Kosmos Zine ΦωτοθήκηΚατηγορίες: Κατάλογος -> Ινδιάνοι-Φυλές

Τίτλος
·  Ινδιάνοι Φυλές |

Εικόνα
·  Ινδιάνοι Φυλές

Η Ύπαρξη
Κάθετι πάνω στη γη έχει ένα σκοπό. Για κάθε ασθένεια υπάρχει ένα θεραπευτικό βοτάνι και για κάθε άνθρωπο μια αποστολή. Τούτη είναι η ινδιάνικη θεωρία της ύπαρξης. "Το Περιστέρι που θρηνεί" Σαλίς (1888-1936)
Η Ειρήνη
Φτωχός και γυμνός είμαι, αλλά είμαι αρχηγός αυτού του έθνους. Δεν θέλουμε πλούτη. Θέλουμε τα παιδιά μας να διδάξουμε σωστά. Τα πλούτη δεν μας ωφελούν. Δεν μπορούμε να τα πάρουμε μαζί μας στον άλλο κόσμο. Δεν επιθυμούμε πλούτη, θέλουμε Ειρήνη και Αγάπη. "Κόκκινο Σύννεφο" αρχηγός των Σιου.
Η Γέννηση
Από τον τρόπο που προσεγγίζουν τη ζωή οι Ινδιάνοι γεννήθηκε η ελευθερία. Γεννήθηκε μία έντονη και κατακλυστική αγάπη για τη φύση, σεβασμός για τη ζωή, δυνατή πίστη σε μια Υπέρτατη Δύναμη.Γεννήθηκαν οι αρχές της αλήθειας, της τιμιότητας, της γενναιοδωρίας, της ισότητας και της αδελφότητας, ως οδηγοί για τα έθνη του κόσμου. "Όρθια Αρκούδα" αρχηγός των Ογκλάλα Σιου.
Ο Πολεμιστής
Όταν ο λευκός μάθει να συμπεριφέρεται στον ινδιάνο, έτσι όπως συμπεριφέρεται στους άλλους λευκούς, τότε θα πάψουν οι πόλεμοι. Θα είμαστε όλοι ίδιοι, αδέλφια με ένα Πατέρα και μια Μητέρα, με έναν ουράνό πάνω από το κεφάλι μας, μία γη τριγύρω μας και μια κυβέρνηση για όλους.
Ο Πολιτισμός
Εκείνος που κάθισε στη σκηνή του και διαλογίστηκε πάνω στο νόημα της ζωής, εκείνος που κατανόησε τη συγγένειά του με όλα τα πλάσματα, εκείνος που αναγνωρίζει την ενότητά του με το σύμπαν, διαχέει στην ύπαρξή του την αληθινή ουσία του πολιτισμού...."Όρθια Αρκούδα".
Η Κατοικία
Κανείς δεν μπορεί να πουλήσει τη Γη πάνω στην οποία περπατούν και κατοικούν οι άνθρωποι...."Τρελλό Αλογο"
Η Φύση
Θέλω να μάθουν όλοι ότι δεν έχω σκοπό να πουλήσω οποιοδήποτε τμήμα της χώρας μας. Ούτε θα αφήσω τους λευκούς να κόψουν ξυλεία από τις όχθες των ποταμών, ιδιαίτερα τις βελανιδιές μας. Έχω ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτά τα δέντρα. Μου αρέσει να τα κοιτάζω, επειδή αντέχουν στις ανεμοθύελλες και στη ζέστη του καλοκαιριού..."Καθιστός Ταύρος"
Oι Κόσμοι
Δεν υπάρχει θάνατος. Υπάρχει μόνον η αλλαγή των Κόσμων...
Η Δύναμη
Κάθε μάχη, άσχετα με το εάν την κερδίσαμε ή τη χάσαμε, μας ενδυναμώνει για την επόμενη. Δεν είναι καλό για τους ανθρώπους να ζουν εύκολα. Γίνονται αδύναμοι όταν σταματούν να μάχονται. Ορισμένοι χρειάζονται μια σειρά από ήττες πριν αναπτύξουν τη δύναμη και το θαρρος να κερδίσουν τη μάχη. "Βικτόριο" φυλή Τσιέν
Το Πνεύμα
Το Μεγάλο Πνεύμα βρίσκεται μέσα σε όλα τα πράγματα. Διαποτίζει τον αέρα που αναπνέουμε. Το Μεγάλο Πνεύμα είναι ο Πατέρας μας, αλλά η Γη είναι η Μητέρα μας. Μας τρέφει κι ότι σπείρουμε πίσω μας το γυρίζει..... "Μεγάλος Κεραυνός"
Η Σοφία
O Δημιουργός δεν έχει δώσει το δικαίωμα σε κανένα έθνος να λέει στο άλλο: Αυτή η γη δεν είναι δική σας, αλλά ανήκει σε εμάς. "Κόκκινος Πάσσαλος" (φυλή Σόνι)
To Mεγάλο Πνεύμα
Ο Θεός ονομάζεται Μεγάλο Πνεύμα. Τα πνεύματα βρίσκονται ολόγυρά μας, σε μια ριπή του ανέμου, στο φύσημά του έξω από την πόρτα μας....."Τοουεντόλι" φυλή Γουιντού.
Η Γέννηση
Από τον τρόπο που προσεγγίζουν τη ζωή οι Ινδιάνοι γεννήθηκε η ελευθερία. Γεννήθηκε μία έντονη και κατακλυστική αγάπη για τη φύση, σεβασμός για τη ζωή, δυνατή πίστη σε μια Υπέρτατη Δύναμη.Γεννήθηκαν οι αρχές της αλήθειας, της τιμιότητας, της γενναιοδωρίας, της ισότητας και της αδελφότητας, ως οδηγοί για τα έθνη του κόσμου. "Όρθια Αρκούδα" αρχηγός των Ογκλάλα Σιου.
H Αλήθεια
Να θυμάστε. Παρόλο που είμαστε ερυθρόδερμοι και εσείς λευκοί, υπάρχει από επάνω μας Ένας στον οποίο όλοι μας θα πρέπει να δώσουμε λογαριασμό. Αυτός δεν θα επιτρέψει να γίνουν αδικίες χωρίς να επισκεφθεί δυσαρεστημένος εκείνους που τις έπραξαν.
Το κυνήγι
Όταν κυνηγάμε, δεν είναι το βέλος μας που σκοτώνει το θήραμα, όσο ισχυρό κι αν είναι το τόξο. Είναι η φύση που το σκοτώνει....."Μεγάλος Κεραυνός"

[ Επιστροφή ]Οι δημοσιεύσεις και τα σχόλια ανήκουν στους συγγραφείς τους. Όλα τα υπόλοιπα © 2008 e-zine.gr
Web site engine\'s code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Εμφάνιση Σελίδας σε: 0.123 Δευτερόλεπτα